STAJ DETAYLARI

Lokasyon:

Mersin - TÜRKİYE

Özet Açıklama:

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’ne ait 2 adet kumsal (~1km), Dünya çapında nesli tehlike altında olan iki deniz kaplumbağası türü için Chelonia Mydas ve Caretta caretta; Akdeniz’deki yuvalama alanları arasında yer almaktadır. Deniz Bilimleri Enstitüsü olarak, her sene Mayıs- Ekim ayları arasında deniz kaplumbağaları tarafından yapılan yuvalarının gözlemleri gerçekleştirilip, koruma çalışmaları yürütmekteyiz.  Geçen sezon enstitümüzün sahillerinden 40 yuvadan canlı ve sağlıklı 871 yavrunun denize ulaştığını gözlemledik..

2024 yuvalama sezonu için de, “Deniz Kaplumbağaları İzleme ve Koruma Çalışmaları” kapsamında lisans/lisansüstü öğrencilere  staj imkanı sunulmaktadır.

Çalışma kapsamı;

• Erişkin çıkışlarının drone ile takibi, yuva ağzı tayinlerinin yapılması ve kafes yerleştirme
  • Kuluçka süresince yuva gözlemi ve korunması
  • Yavru çıkış takibi ve yuva açımı

Staj yapacak kişinin deniz kaplumbağası çalışmalarında tecrübeli olması ya da bilgi sahibi olması beklenmektedir. Staj süresince gece ve gündüz olacak biçimde araziler gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu çalışmalara katılacak stajerlere kampüs içerisinde kalacak yer sağlanacaktır. Minimum staj süresi 1 ay olarak belirlenmiştir. Gün ortasında boş vakitler mevcut olacağından, deniz bilimleri konusunda birikim ve deneyim kazanmak isteyen hevesli lisans/ lisansüstü öğrenciler, bu boş vakitlerde diğer çalışmalar hakkında bilgi edinme imkanı bulabilecektir.

Lütfen özgeçmişinizi ve kısa bir motivasyon mektubunuzu şu adrese gönderin:  meltemok@metu.edu.tr.

Okul/Enstitü/Birim:

ODTÜ – Deniz Bilimleri Enstitüsü

Oluşturulma tarihi:

Mart, 2024

Kapanış tarihi:

• Dolana Kadar Açık

Başvuru Sahibinin Göndermesi Gereken Belgeler:

• Adaylardan bir özgeçmiş, 2 sayfalık (en fazla) araştırma deneyimi ve ilgi alanları beyanı sunmaları beklenmektedir.

Başvuru dönemi:

Staj dönemi: