2008-2016 yılları arasında ODTÜ Rektörü olarak görev yapmış olan Hocamız Prof. Dr. Ahmet Acar’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.

Hocamız zor dönemlerde üniversitemizde yöneticilik yapmış, örnek kişiliği ve üstün yöneticilik becerileri ile hem Üniversitemizin gelişime büyük katkı vermiştir.

Özel olarak belirtmeliyiz ki Ahmet Acar Hocamızın Deniz Bilimleri Enstitümüzün bilimsel olarak güçlenmesinde ve Erdemli Yerleşkesi’nin gelişimine de bir çok katkısı olmuştur. Özellikle DEKOSİM - Deniz Ekosistem ve İklim Araştırmaları Merkezi’nin kurulması hocamızın vizyonu ve gösterdiği liderlik ile gerçekleşebilmiştir.

Kendisini yerleşkemizde defalarca ağırlama onuruna erişmiştik.

Hocamızın anısı önünde saygıyla eğilir kederli ailesine ve tüm ODTÜ camiasına sabırlar dileriz.