İŞ DETAYLARI

Departman:

Bakım Onarım

Kurum:

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü bünyesinde bulunan, DEKOSİM -Deniz Ekosistem ve İklim Araştırmaları Merkezi

Şehir / Ülke:

Mersin / TÜRKİYE

Özet Açıklama:

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü bünyesinde bulunan ve Türkiye'nin deniz ekosistem ve iklim araştırmalarında bilimsel açıdan Avrupa ülkeleri ile rekabet edebilecek düzeye gelmesi için oluşturulan Deniz Ekosistem ve İklim Araştırmaları Merkezi'nin (DEKOSİM; dekosim.ims.metu.edu.tr) çalışmaları kapsamında deniz gözlem sistemleri kurulmuş ve kurulmaktadır.  DEKOSİM kapsamında bir mühendis aranmaktadır.

Görev Tanımı:

DEKOSİM kapsamında kullanılan sürekli okyanus gözlem sistemleri ve sensörler gibi ileri teknolojik sistemlerin tasarımı, üretimi ve idame ettirilmesi yönelik AR-GE’de görev alacak, gemilerimizde kullanılan bilimsel cihazların bakım/onarımını yapacak ve takip edecek, deniz araştırma seferleri ile saha çalışmalarına katılarak verilen görevleri yerine getirecek, kurum ve birim amirleri tarafından verilecek görevleri yerine getirmek ve gerekli araştırmaları yapabilecek bir mühendis aranmaktadır.

Mezun Olunan Üniversite Bölümü

• Makina Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği

Eğitim Seviyesi:

• Üniversite (Mezun), Yüksek Lisans (Mezun), Doktora (Mezun)

Gerekli özel bilgi, yetenek ve beceriler:

• Hidrolik ve Pnömatik sistemlerde bilgiye ve tecrübeye sahip olması
  • En az 3 yıllık ilgili konularda iş tecrübesine sahip olmak
  • Elektro-mekanik ve otomasyon sistemlerinde genel ekipmanların bakım/onarımı konusunda tecrübe sahibi olmak

Tercih edilen özel bilgi, yetenek ve beceriler:

• AutoCAD, MATLAB, PYTHON vb.  program ve programlama dillerine hakim olmak
  • Deniz ve denizciliğe dayalı sektörlerde iş tecrübesine sahip olmak
  • Stres altında, düzenli, disiplinli, ekip çalışmasına yatkın olmak
  • Yaratıcı ve problem çözücü analitik düşünce yapısına sahip, öğrenmeye ve gelişime açık olmak
  • Yabancı Dil (İngilizce) bilmek
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış olmak

Önerilen Başlangıç Tarihi

Yaz 2021

İlan Kapanış Tarihi:

30 gün

İncelemek Başlangıç Tarihi:

Başvurular alınır alınmaz.

Başvuru Belgeleri:

Lütfen; özgeçmiş, İngilizce sınav sonuçlarınız (YÖKDİL, YDS, IELTS vb), kısa motivasyon mektubunu – Ezgi Şahin (ezgisahin@ims.metu.edu.tr) ve Genta Mantıkçı (genta@ims.metu.edu.tr)’ya gönderiniz.

Başvuruya Ek Destekleyici Belgeler:

Başvuru Belgelerinin Gönderileceği Adres

-          Ezgi Şahin (ezgisahin@ims.metu.edu.tr)

-          Genta Mantıkçı (genta@ims.metu.edu.tr)

Maaş:

Ödeme Şekli:

Aylık

Ek Bilgiler:

DEKOSİM ve ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü hakkında daha fazla bilgi için:

dekosim.ims.metu.edu.tr/

ims.metu.edu.tr/

Pozisyon sadece ulusal adaylara mı açık?

Evet